söndag 7 oktober 2012

درخواست یوتل ست برای توقف پارازیت اندازی توسط ایران


 شرکت ماهواره‌ای یوتل‌ست از نهادهای بین‌المللی خواسته است به ایران فشار بیاورند تا پارازیت انداختن روی ماهواره‌ها را پایان دهد.
بنا به گزارش بی‌بی سی، از روز چهارشنبه ۳ اکتبر (۱۲ مهر)، شبکه‌های صدای آمریکا، رادیو فردا و بی‌بی سی روی ماهواره یوتل‌ست با امواج پارازیت روبرو شده‌اند.
طبق مقررات اتحادیه جهانی مخابرات - که ایران هم عضو آن است - ایجاد اختلال در ارتباطات رادیو تلویزیونی ممنوع است.
یوتل ست همچنین از نهاد مسوول فرکانس‌های فرانسه رسما خواسته است مجددا نسبت به این مساله اعتراض کند تا رسیدگی به آن در اولویت قرار گیرد.
یوتل‌ست از سه سال پیش بابت پارازیت‌اندازی بر روی شبکه‌های ماهواره‌ای از ایران شکایت کرده است.
در سال‌های گذشته، برخی از فعالان سیاسی ایران، یوتل‌ست و سایر ارائه دهندگان خدمات ماهواره‌ای را متهم کرده‌اند که برای جلوگیری از پارازیت اندازی بر تلویزیون‌های فارسی زبان به افدامات لازم دست نزده‌اند و دلیل آن را فشار از سوی دولت ایران دانسته‌اند.
سابقه پارازیت اندازی بر برنامه‌های برخی تلویزیون‌های بین المللی فارسی زبان به زمان اعتراضات پس از انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری در ایران باز می‌گردد.
در آن زمان، دولت ایران، ظاهرا به منظور جلوگیری از دسترسی رسانه‌های بین المللی به گزارش‌های مربوط به تجمع‌های اعتراضی و نحوه برخورد نیروهای امنیتی با معترضان، محدودیت‌های شدیدی را در مورد فعالیت خبرنگاران و نمایندگان رسانه‌های خارجی در ایران به اجرا گذاشت.
با اینهمه، تصاویر و گزارش‌هایی توسط شهروندان عادی تهیه می‌شد و از راه‌های مختلف، از جمله مصاحبه مستقیم و یا ارتباط اینترنتی در اختیار رسانه‌های بین المللی قرار می‌گرفت و همراه با گزارش‌های سایر منابع خبری، از این رسانه‌ها پخش می‌شد.
از آن زمان، پارازیت اندازی بر برنامه‌های بعضی تلویزیون‌های ماهواره‌ای فارسی زبان به طور متناوب ادامه داشته و به خصوص هنگام وقوع برخی تحولات سیاسی مرتبط با مخالفان دولت شدت گرفته است.
اگرچه دولت ایران رسما مسئولیت اختلال در پخش برنامه‌های کانال‌های تلویزیون ماهواره‌ای را برعهده نگرفته، اما کار‌شناسان با شناسایی مراکز ارسال پارازیت در داخل ایران، نهادهای حکومتی جمهوری اسلامی را عامل پارازیت اندازی دانسته‌اند.
یوتل ست نیز پیش‌تر گفته بود که توانسته است مرکز ارسال پارازیت را در داخل ایران شناسایی کند.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar